Over Jeroen Bijl

Zijn werk als stuurman bracht Jeroen Bijl over de hele wereld. Tot hij in 1978 met zijn gezin de drukke randstad verruilde voor het platteland. Even buiten Ommen, in het buurtschap Arriën, vonden zij een heerlijk rustig plekje. Hier ontstond Atelier Achteresch, vernoemd naar het uitzicht vanuit het atelier.

Dertig jaar geleden begon hij hier met tekenen. In eerste instantie alleen als hobby. Steeds vaker werd hem gevraagd of hij een bedrukking voor een verpakking wilde ontwerpen of restylen.

Het tekenen en aquarelleren van een grote diversiteit aan onderwerpen, ziet hij vooral als een uitdaging. Het maken van aquarellen doet hij met groot plezier. De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op het etsen van diverse onderwerpen.  Hij is lid van de kunstenaars vereniging het Palet te Zwolle

Vanaf 2007 houdt hij zich dagelijks bezig met tekenen, aquarelleren en af en toe geeft hij een cursus op locatie. Zijn werk is regelmatig op kunstmarkten en exposities te zien. De plek waar hij woont zal hem beslist blijven inspireren.

Over de schilder, kunstenaar Jeroen Bijl

Jeroen Bijl in de media

Route & Contact

Adres

Doevelsteeg 2 i
7735KK

Tel: 0645199079
Mail: info@achteresch.nl

Klik op het kaartje voor een duidelijke plaats bepaling.